Plamene noći i zore: Naprijed ne mogu, nazad ne žele

Donosimo vremensku prognozu za narednih nekoliko dana…
May 22, 2020
Korona virus je oko nas i kruži više nego u januaru i februaru
May 22, 2020

Plamene noći i zore: Naprijed ne mogu, nazad ne žele

Foto: RTV USK / Arhiva

SARAJEVO, (Patria) – Svakim danom povećava se broj migranata koji dolaze u USK, koji se valjda nadaju da će do zemalja EU lakše doći preko granice sa Hrvatskom koja je najbliža iz ovog dijela BiH.

No, kako trenutno stvari stoje naprijed ne mogu a nazad ne žele. Ljuti zbog situacije u kojoj se nalaze i višegodišnje agonije migranti su počeli paliti javnu imovinu odnosno objekte u kojima ilegalno borave, piše RTV USK.

Nakon četiri požara u Velikoj Kladuši, sinoć je gorjela kuća u Velagićima kod Ključa…

Četiri požara u samo tri dana u Polju nadomak Velike Kladuše. U srijedu navečer ponovo je gorjela hala Agrokomerca u kojoj, prema neslužbenim podacima, godinama boravi minimalno 150 ilegalnih migranata.

U isto vrijeme zapaljena je i napuštena kuća u Velagićima kod Ključa u kojoj su prema izjavama mještana, boravili migranti. A njih je u Ključu posljednjih dana sve više, potvrđeno je RTV US u Kantonalnom Crvenom križu.

Posljednja dešavanja rezultat su ljutnje migranata zbog situacije u kojoj se nalaze.

Zbog sve tvrđe granice sa Hrvatskom naprijed ne mogu, a nazad ne žele. Zaglavljeni u Unsko – sanskom kantonu na ovaj način izražavaju svoje negodovanje.

Velika Kladuša je pogodno tlo jer do danas nije bilo većine u lokalnoj vlasti koja bi mogla donositi odluke a načelnik i njegovi savjetnici odsutni su neko vrijeme.

Nap.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *