Ramazan / Općina Novo Sarajevo obradovala sugrađane iftarom

Izrael / Tel Aviv: Ambasador Kine pronađen mrtav
May 17, 2020
Najutjecajniji ekonomski mislilac odgovorio na pitanje čeka li nas pravedniji sustav
May 18, 2020

Ramazan / Općina Novo Sarajevo obradovala sugrađane iftarom

Zbog epidemije koronavirusa i mjera koje su donesene u cilju zaštite od zaraze, ove godine najznačajniji datum za Općinu Novo Sarajevo, 16. maj – Dan Općine, nažalost nije mogao biti obilježen kao do sada brojnim manifestacijama, zajedničkim druženjima i iftarima u mjesecu Ramazanu, saopćeno je danas iz ove općine.

Kako bi na simboličan način i ove godine obilježili ovaj dan, ali i mjesec Ramazan, Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik Nedžad Koldžo odlučili su obradovati sugrađane iftarima, koji su u subotu i nedjelju, 16. i 17. maja podijeljeni građanima širom općine.

Iftari su dijeljeni putem mjesnih zajednica i na punktovima na nekoliko novosarajevskih lokacija.

Dan Općine Novo Sarajevo ove godine obilježen je polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na novosarajevskim spomen–obilježijima, te mezarjima i grobljima, dok je 16. maja u večernjim satima otvoren i novoizgrađeni kružni tok u Pofalićima kao poklon svim građanima ovog naselja, općine i grada, obzirom da se ovim projektom riješio dugogodišnji problem saobraćajnih gužvi u ovom dijelu Sarajeva.

Gradonačelnik Sarajeva i Gradska uprava osigurali su ramazanski top Općini Novo Sarajevo koji je postavljen na brdu Hum u neposrednoj blizini repetitora, a od danas svim postačima označavat će vrijeme iftara, dodaje se u saopćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *