Epidemiološka katastrofa ili bal vampira u Sarajevu

‼️EVO JOŠ MALO KO JE EDIN RAMULIĆ, PRIVATNIK ŽRTAVA GENOCIDA U PRIJEDORU KOJI ORGANIZUJE LOGOROVANJA NA MJESTU LOGORA!!! 🤦🏻‍♂️
May 16, 2020
Covid-19 / Francuska ministrica odgovorila Trumpu: “Vakcina ne može brže od ovoga”
May 17, 2020

Epidemiološka katastrofa ili bal vampira u Sarajevu

Imamo pouzdanu informaciju da organizator ove potencijalne epidemiološke katastrofe nije se uopšte obratio Kriznom Štabu niti je imao saglasnost za ovakvo okupljanje! Okupljanje jeste bilo na otvorenom i u osnovi na otvorenom nije ograničen broj prosutnih, pod uslovom da se garantuje 10 m2 prostora za svaku individualnu osobu, što u današnjem okupljanju evidentno nije bio slučaj!

Današnjim performansom su ugroženi životi građana BiH, posebno starijih osoba. Ukoliko dođe do degradacije epidemiološke slike u Federaciji BiH, organizatore će se morati pozvati na odgovornost. A odgovorni već jesu samim činom organizovanja manifestacije koja nedvosmisleno narušava mjere koje su odredili FUCZ i Krizni Štab!

Pozivam medije i aktiviste da provjere, istraže i objave ove navode i da odlučno kao civilno društvo reagujemo na ugrožavanje naših života.

Pozivam i odgovorne za očuvanje javnog reda i mira da na osnovu snimaka identifikuju i kazne sve osobe koje su jasno učinile prekršaje vizavi zabrana i socijalnog distanciranja.

Dijelite dalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *