Čovjek koji će uskoro biti prvi trilioner na svijetu

IZ ĐENANINE SEHARE: Agda
May 15, 2020
Njemački mediji o Bleiburgu: Hrvatski desničari sada su dobili pojačanje u Bosni
May 16, 2020

Čovjek koji će uskoro biti prvi trilioner na svijetu

Znate li sa koliko nula se piše trilion? Izvršni direktor Amazona Džef Bezos za šest godina biće najbogatiji čovjek na svijetu.

Prema istraživanju konsultantske kuće Copmarisun, Bezos će u ovoj deceniji dosegnuti status prvog trilionera u historiji. On će zauzeti to mjesto uprkos pandemiji koronavirusa, ili upravo zbog iste. Iako je on donirao milijarde dolara za borbu u pandemiji, ova situacije je zapravo značajno povećala njegovu neto vrijednost. U prvom kvartalnom izvještaju Amazona navodi se da su imali preko 75 milijardi dolara prihoda (u prva tri mjeseca 2020. godine).

U tom klubu trilionera u posljednjih godinu i po dana, smjenjivale su se neke kompanije, poput Apple, Microsoft i Alfabeta. Uporedo s tim, bogatstvo Bezosa je raslo.

Posljednjih pet godina poraslo je za 34% pa je ukupno “težak” 28 milijardi dolara. Ukoliko se ovaj trend nastavi on će biti trilioner do 2026. godine – kada će sam imati 62 godine. Prema ovoj statistici, Mark Zakerberg bi mogao postati najmlađi trilioner na svijetu 2036. godine.

Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *