Bakir Izetbegović priznao da nema kontrolu nad ministrima iz SDA

(VIDEO) NEMAJU NITI JEDNU MARKU PRIHODA ZA ŽIVOT
April 4, 2020
MEHMEDOVIĆ:Bilo bi pošteno da Premijer FBiH objavi sta su mu kriteriji bili prilikom raspodjele sredstava općinama
April 4, 2020

Bakir Izetbegović priznao da nema kontrolu nad ministrima iz SDA

Beograd, 6. decembra 2017. - Clan troclanog Predsednistva BiH Bakir Izetbegovic na konferenciji. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i predsedavajuci troclanog Predsednistva BiH Dragan Covic odrzali su pres konferenciju nakon sastanka. Vucic je izjavio da je sa drzavnim vrhom Predsednistva BiH razgovarao danas o unapredjenju odnosa, posebno politickih. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg

Bakir izetbegović je u razgovoru za Faktor.ba ba indirektno priznao da nema kontrolu nad ministrima iz SDA u Vladi F BiH. Dio tog intervjua prenosimo u cijelosti:

Raspodjela sredstava općinama i gradovima u FBiH je izazvala žestoke reakcije javnosti. Mnogi je smatraju nepravednom, čak i uvredljivom. Šta Vi mislite o tome i da li je ta odluka konačna?

– I mene je iznenadila odluka Vlade o ovakvoj raspodjeli. Radi se, izgleda, o ranijim dogovorima, i to je razlog da su svi bošnjački ministri glasali za nju. Smatram da nakon pojave pandemije uopće nije trebalo krenuti u podjelu sredstava nižim nivoima, već da je ta sredstva trebalo rebalansom budžeta usmjeriti u novoosnovani Fond za stabilizaciju. Vjerujem da će odluka biti povučena ili izmijenjena.

Dakle ovdje na Bakirovom primjeru vidi se sva nesposobnost aktuelnog rukovodstva SDA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *