Na Jahorini nema pravila: Skija se svaki dan, tek sutra zatvaraju sezonu

MIGRANTI IZVRŠILI PROVALU U BUSOVAČI
March 21, 2020
MUP KS OBJAVIO KOLIKO IZNOSE KAZNE UKOLIKO DIJETE NAĐE NA ULICI…
March 21, 2020

Na Jahorini nema pravila: Skija se svaki dan, tek sutra zatvaraju sezonu

Na Jahorini nema pravila: Skija se svaki dan, tek sutra zatvaraju sezonu

Uprkos mjerama opreza koje su na snazi zbog pandemije koronavirusa bh. građani svoje utočište pronalaze na bosanskohercegovačkim planinama. I dok su neki jučer roštiljali na Igmanu, danas su na planini Jahorini ljudi bezbrižno skijali.No, kako saznajemo noćno skijanje bit će otkazano zbog policijskog časa, a iz Olimpijskog centra Jahorina obavijestili su javnost da će od sutra sezona skijanja na ovoj planinskoj ljepotici biti zatvorena.

“Dragi ljubitelji Jahorine, u nedjelju, nakon 110 dana skijanja zbog mjera predostrožnosti i sa ciljem prevencije od pandemije Covid-19 zvanično zatvaramo ski centar”, stoji u obavjesti na Facebook stranici ovog Olimpijskog centra.

Dodali su i da je Ski centar Jahorina u prethodnom periodu radio minimalnim kapacitetom, te da su se pridržavali svih neophodnih bezbjedonosnih mjera.

“Vaše zdravlje nam je na prvom mjestu, to svi zajedno treba da nastavimo da poštujemo i pridržavamo se propisa koji su predviđeni za vanredne situacije. Čuvaj zdravlje, ostani kod kuće kako bismo što prije zajedno dočekali ljeto na planini”, napisali su.

Podsjećamo, u bh. entiteu Republika Srpska od večeras se uvodi policijski sat koji će biti na snazi od 20 sati do 5 sati ujutru. Svi građani koji se ne budu pridržavali novih mjerabit će novčano kažnjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *