Tinejdžeru odrubili glavu pa dijelove njegovog tijela odbacivali po gradu

I medicinska sestra među 30 prostitutki: Pronađeni spiskovi klijenata, među njima poznati političari i biznismeni
January 16, 2020
HASSAN ROUHANI PRED KAMERAMA OTVORENO IZAZIVA AMERIKU I CIJELI SVIJET: Nakon ovih rečenica predsjednik Irana može očekivati ONO NAJGORE…
January 16, 2020

Tinejdžeru odrubili glavu pa dijelove njegovog tijela odbacivali po gradu

Detektivi u Dablinu koji istražuju brutalno ubistvo 17-godišnjeg mladića, čiji su raskomadani dijelovi tijela odbačeni na dvije lokacije, opisali su zločin kao ‘brutalan i divljački napad na maloljetnika i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu’.

Keane Mulready-Woods nestao je u irskom gradu Droghedi u nedjelju oko 18 časova, kada ga je posljednji put vidjela njegova porodica.

Dijelove raskomadanog leša 17-godišnjaka pronašla je grupa tinejdžera u ponedjeljak naveče u stambenom naselju Coolock u Dablinu.

Dablinski vatrogasci pozvani su zbog zapaljenog automobila u Drumcondri u srijedu ujutro kada je pronađeno više dijelova ljudskog tijela, a u toku je analiza kako bi se utvrdilo pripadaju li mladoj žrtvi.

Irski forenzičari potvrdili su da dijelovi tijela pronađeni u ponedjeljak pripadaju upravo Keaneu Mulready-Woodsu. Britanski mediji pišu da je Keanu odsječena glava, a da je ubijen u obračunu dablinskih bandi.

Portparol Garde rekao je: “Keane je 17-godišnji maloljetnik, nestao je u nedjelju, 12. januara, a dijelovi njegovog tijela sada su otkriveni. Ovo je brutalan i divljački napad na maloljetnika i potpuno je neprihvatljiv u bilo kojem normalnom demokratskom društvu. Razina nasilja je šokantna”.

“Važno je zapamtiti da je Keane bio dijete, mladić koji je pokušavao pronaći svoj put u životu. Sada je izgubio život, a njegova porodica izgubila je voljenog sina i brata”, kaže glasnogovornik Garde.

Kada ga je porodica posljednji put vidjela u Droghedi – otprilike 30 milja od mjesta gdje su pronađeni dijelovi njegovog tijela – nosio je mornarsku trenerku Hugo Boss, crne patike Hugo Boss, crvenu jaknu Canada Goose i bejzbol kapu Gucci.

Dijelovi Keanneovog tijela prvi put su pronađeni u 21.55 časova u ponedjeljak na Moatview Driveu u Coolocku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *