Novac od nagrade poklonio djevojčici koju je oteo Malčanski berberin

Snimili trenutak kad je uhvaćen: Pljačkaš uhapšen u banci u Sarajevu (VIDEO)
January 14, 2020
Sadija nokautirala policajku i podijelila Srbiju: Neki je brane, drugi oštro osuđuju
January 14, 2020

Novac od nagrade poklonio djevojčici koju je oteo Malčanski berberin

Kardiolog doc. dr Tomislav Kostić (43) iz Niša, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra u Nišu, jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade Skupštine grada “11.januar”, a novčani dio priznanja od oko 130.000 dinara (2.160 maraka) poklonio je djevojčici M. K. (12) koja se oporavlja u bolnici nakon što ju je oteo i držao zatočenu 10 dana Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

Najviše gradsko priznanje doc. dr Kostiću je pripalo za izuzetne rezultate u karijeri tokom koje je ugradio je više od 3.500 pejsmejkera i sproveo preko 2.000 dijagnostičkih i invazivnih procedura a nakon uručenja nagrade, talentovani stručnjak pokazao je ne samo da je vrstan kardiolog već da ima i veliko srce.

Pročitajte još:

– Odlučio sam da kompletan novčani dio nagrade poklonim djevojčici za liječenje i rehabilitaciju. Bio sam pogođen time što se dešavalo, što živimo u 21. vijeku, a dešavaju se ovako monstruozne stvari. Lično sam sve to doživljavao i proživljavao, nervirao se i sekirao, jer i sam imam dvije ćerke od kojih je starija ima 13 godina. Na neki način sam želio da joj pomognem da sve to što prije zaboravi pa sam u trenutku odlučio da joj poklonim cjelokupni novčani iznos nagrade. Nadam se da ćemo se i mi kao društvo se što dozvati pameti da se ovakve stvari nikada više ne dešavaju u ovoj zemlji, a njoj želim da se što prije oporavi i zaboravi na sve – kaže doc. dr Kostić.

Ovaj uspješni kardiolog, koji je autor i koautor preko 100 naučnih radova, od kojih su više od 20 objavljeni u međunarodno priznatim stručnim časopisima, kaže da je nagrada “11.januar” koja mu je uručena, priznanje i za samu kliniku i sve kolege.

– Puno mi znači ova nagrada, u karijeri ljekara dođu puno priznanja, ali kada neko dođe iz svog grada to priznanje se svrstava u nešto najvrijednije što sam dobio. Ova nagrada je prije svega I afirmacija za kliniku jer sav taj rad koji stoji iza mene ne bi bio moguć bez jednog timskog rada svih ljekara, mojih profesora, mentora, svih ljudi koji su mi pomogli u karijeri. Kardiologija je takva vrsta poslova da pojedinac ništa ne bi sam mogao da uradi, naročito u oblasti interventne kardiologije kojom se ja bavim. Iza svega stoji jedan timski rad i na neki način ovo je priznanje koje afirmiše Kliniku za kardiologiju KC u Nišu – istakao je doc. dr Kostić.

(Blic)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *