Kad njemački mediji Katolički školski centar u Sarajevu predstave kao multietničku školu

Migranti uništavaju imovinu Bišćana/video/
December 4, 2019
Vučić: Ne možemo da zaboravimo kako nas je Putin spasio žiga sramote
December 4, 2019

Kad njemački mediji Katolički školski centar u Sarajevu predstave kao multietničku školu

Berlinski list Tageszeitung objavio je tekst novinara Krste Lazarevića o etničkim podjela u školama u BiH. Krsto Lazarević je u spomenutom tekstu opisao, kako navede, borbu srednjoškolaca iz Jajca protiv nacionalizma i podjela u školama. A onda je kraj teksta posvetio Katoličkom školskom centru kao školi koja je multietnička i evropska. “Nisu sve škole podijeljene. Postoje evropske škole u kojima učenici zajedno uče. Jedna od njih je Školski centar svetog Josipa u glavnom gradu Sarajevu”, napisao je Krsto.
Kroz razgovor sa biskupom Perom Sudarom, Krsto Lazarević hvali Katolički školski centar kao školu u kojoj djeca drugih nacionalnosti i vjera svoj jezik mogu nazvati kako hoće. A svjesno prešućuje da se prema planu i programu u KŠC-u izučava samo hrvatski jezik, da se više uči o Hrvatskoj nego o Bosni i Hercegovini i da na svakom čošku vire krstovi, ikone, kipovi katoličkih svetaca.

Možemo samo zamisliti kako bi Krsto Lazarević pisao o školi koja bi se zvala ISLAMSKI ŠKOLSKI CENTAR. Ali dobro, Krsto je tako pisao po narudžbi karitativne organizacije njemačke katoličke crkve Renovabis, kako stoji naglašeno na kraju ovog smiješnog teksta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *