Dodik kapitulirao u Sarajevu

Banjalučanin osumnjičen za obljubu štićenice doma “Rada Vranješević”
November 22, 2019
Čim je Čović zašutio, Bakir i Dodik se odmah dogovorili
November 22, 2019

Dodik kapitulirao u Sarajevu

Sada je sve u rukama NATO. Kažu li oni da dokument koji će im stići iz BiH automatski aktivira Akcioni plan za članstvo MAP, džaba se stranački vojnici, analitičari i botovi napinju da plebsu objasne kako Program reformi nije ANP i kako Milorad Dodik nije kapitulirao u Sarajevu.

Isto tako, ako NATO saopšti da MAP ostaje zaleđen i da ostajemo na istom nivou saradnje kao i do sada, džaba su Komšić, Džaferović i bratija objašnjavali kako su nadigrali Dodika.

Ili će nam se možda i zvanični NATO obratiti nejasno, uvijeno, tajno, tako da nećemo ni znati šta nas je snašlo? Da se opozicija ne dosjeti.Previše je ovdje skraćenica i visoke politike da bi na prvu bilo razumljivo građanima. Zato nemojte da se čudite njihovom muku u trenutku kada SDS i PDP tvrde da je Dodik „izdao Srpsku“, dok je SNSD po društvenim mrežama, a potom i na televiziji, počeo da tvrdi suprotno, i prije nego što je iz Predsjedništva saopšteno šta je potpisano. To je prvi razlog za sumnju, baš kao i činjenica što je Dodik poslije sjednice otišao u Beograd, umjesto da, ako je istinski pobijedio, slavodobitno održi konferenciju za novinare u Istočnom Sarajevu.

Sljedeća sumnja je skrivanje od javnosti Programa reformi, što je nedopustivo imajući u vidu činjenicu da je tih nekoliko listova papira navodno riješilo političku kizu koja utiče na sve nas. A onda vam je krivo što o njemu pričaju oni koji ga nisu ni vidjeli. Izvinite, sve dok dokumet ne objavite javnost ima puno pravo da spekuliše, kritikuje, pa čak i da otvoreno laže o njegovom sadržaju.

Kažete, ambasadori Kvinte, na čelu s diplomatom SAD, članovima Predsjedništva su obećali da Program reformi neće aktivirati MAP, nakon čega je Dodik podigao ruku i glasao. Otkad mi to vjerujemo na riječ američkom ambasadoru? Zašto nije sazvana posebna sjednica Narodne skupštine RS koja bi aminovala Dodikov glas?

Kažete da se u dokumentu ničim ne prejudicira članstvo u NATO, a ne kažete da li je u njega decidno ugrađen dio Rezolucije NSRS o vojnoj neutralnosti. Na kraju zaključujete kako Program reformi ne znači članstvo u NATO. Tako je, ali članstvo ne garantuje ni ANP ni MAP, pa smo mjesecima galamili da ih nećemo.

Davno je ovde prestalo da bude važno šta jeste, a šta nije. Bitno je u kakvom se pakovanju priča proda narodu, a vi to radite najbolje na svijetu.

Srpskainfo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *