VLADA FBiH JE OBMANUTA: SDP-ov direktor Samir Suljagić tvrdio da je stanje u Pazariću zadovoljavajuće. Evo i dokumenti koji to potvđuju!

Porodica sa Pala o uvjetima u Pazariću i tretmanu štićenika
November 21, 2019
Smiju li vijećnici u GV Cazin govoriti?
November 21, 2019

VLADA FBiH JE OBMANUTA: SDP-ov direktor Samir Suljagić tvrdio da je stanje u Pazariću zadovoljavajuće. Evo i dokumenti koji to potvđuju!

E javnost je danas dospio dokument od 08. 10. 2019. godine, upućen Vladi FBiH od strane Samira Suljagića, SDP-ovog direktora KJU “Centar za socijalni rad”, pod nazivom “Informacija o stanju štićenika smještenih u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić” u kojem je navedeno da su uvjeti boravka, kao i tretman štićenika zadovoljavajući.

Nakon što je zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sabina Ćudić objavila fotogradije i snimke djece vezane za krevete i radijatore u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić”, ovaj problem se kao bumerang vraća u krilo Naše Stranke i njenog vijernog pratioca SDP-a.

Danas su u javnost isplivali novi detalji ove afere. Naime, u javnost je dospio dokument od 08. 10. 2019. godine, upućen Vladi FBiH od strane Samira Suljagića, SDP-ovog direktora KJU “Centar za socijalni rad”, pod nazivom “Informacija o stanju štićenika smještenih u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić” u kojem je navedeno da su uvjeti boravka, kao i tretman štićenika zadovoljavajući.

alt
alt

Budući da je danas na svom Facebook profilu Sabina Ćudić objavijestila da materijali koji su prezentirani na press-konferenciji nisu stariji od godinu dana, a koji nedvojbeno dokazuju nehuman i nezakonit tretman štićenika, postavlja se pitanje odgovornosti Suljagića za obmanjivanje Vlade FBiH.

(S. B.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *