Rođaka na smrt izudarao lopatom, osuđen na 13 GODINA ZATVORA

Svečani prijem povodom Dana državnosti: Neki su željeli da BiH nema, narodu je dosta kriza
November 21, 2019
Zlostavljanje psa u Kuršumliji
November 21, 2019

Rođaka na smrt izudarao lopatom, osuđen na 13 GODINA ZATVORA

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Nenada Vukovića (62) iz Rekavica na 13 godina zatvora zbog ubistva rođaka Radeta Vukovića (75), kojeg je premlatio lopatom.

Presuda je izrečena nakon što su žalbe odbrane i tužilaštva odbijene kao neosnovane i potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjoj Luci.

Zločin se dogodio 26. oktobra prošle godine u zaseoku Bare u Rekavicama kod Banjaluke. U presudi se navodi da je Nenad u jutarnjim satima otišao prema njivi da pripne konja, noseći sa sobom lopatu i malu sjekiru. Usput je ugledao Radeta Vukovića, s kojim je tri meseca ranije imao verbalni sukob zbog sječe šume.

– Ponovo je došlo do verbalnog sukoba, nakon čega je Nenad metalnim djelom lopate udario Radeta u čelo. Rade je od siline udarca pao na asfalt i dok je ležao Nenad mu je prišao i zatukao ga lopatom, udarivši ga najmanje četiri puta metalnim djelom i drvenom držalicom, nanijevši mu povrede glave sa višestrukim prelomima lobanje usljed čega je na mjestu ostao mrtav – navodi se u presudi.Nenad Vuković je tokom suđenja priznao zločin navodeći da nije imao namjeru da to uradi. Tvrdio je da ga je rođak stalno provocirao i da mu je to jutro “pao mrak na oči” kada je Rade krenuo da ga vrijeđa.

– Pitao me je: “Gdje ćeš ti droljo i Turčine?”. Pao mi je mrak na oči i ukazala mi se slika svetog Nikole, pa sam ga udario. Ne znam šta mi je bilo. Da mi nije žao djece, objesio bih se zbog ovoga – rekao je Vuković.

Porodica ubijenog na suđenju je ispričala da je Nenad kobni dan dolazio da im izjavi saučešće, uvjeravajući njegove sinove da je Rade umro od srčanog udara.

Koliko su bili jaki udarci kojima je usmrćen Rade Vuković, svjedoči i činjenica da je na lopati pukla držalica, dok je metalni dio spao. U namjeri da prikrije zločin Nenad je te djelove pokupio, odnio na svoje imanje i sakrio. Držalicu je zatrpao đubretom, a metalni dio sakrio ispod poda štale.

(Avaz)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *