Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA

LAKIJA PRENIJELO: Uzvratit će udarac brutalnom istinom
November 21, 2019
Porodica sa Pala o uvjetima u Pazariću i tretmanu štićenika
November 21, 2019

Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudin Radončić gostujući u Danu uživo na N1 televiziji doveo je u pitanje koaliciju sa SDA na nivou Bosne i Hercegovine.

“Mi smo potpisali sa SDA ugovor o probosanskoj koaliciji. Tada smo to potpisali u jednom dramatičnom trenutku kada je gospodin Dodik zveckao oružjem i kada se nije bila pojavila neka vrsta frakcije, SDP-a u liku nekog novog političkog projekta kojeg vodi gospodin Bijedić. Hoćemo da kažemo da sada SDA, HDZ, DF imaju dovoljno glasova bez SBB-a. Mi ćemo dobro razmisliti da li ćemo prihvatiti ponudu SDA da ja budem ja državni ministar sigurnosti ili neko iz SBB-a”.

Vi sada ste doveli u pitanje vaše koaliranje na državnom nivou?

“Da. Ne znam šta je problem.Ja želim da raščistim odnose sa SDA. Ne želim matematičku koaliciju. Ja treba da budem ministar sigurnosti, ali se prethodno mora postići dogovor o tome šta SDA misli o migrantima. Razumijem SDA, oni žele matematičku koaliciju. Ja od početka govorim da SBB nije veliki interesant za vlast”.

Zašto dovođenje u pitanje koalicije?

“Ovo što sam vama rekao, ja sam prekjučer rekao gospodinu Izetbegoviću. HDZ neće sa DF-om, ako je SBB u Federalnoj vladi to je amortizer između HDZ-a i DF-a. DF teško može ući u koaliciju sa dvije nacionalne stranke ako nema amortizera kao SBB i svi od toga imaju političke koristi”.

N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *