DODIK SE PRAVDA RUSIMA NA NJIHOVOM TERENU: “Ohrabrujuće za Srbe…”

Kremlj: Ništa ne može da naruši odnose Beograda i Moskve
November 21, 2019
Devetogodišnjeg dječaka iz Neuma roditelji izbacili iz stana: Spava u starom autu ispred zgrade
November 21, 2019

DODIK SE PRAVDA RUSIMA NA NJIHOVOM TERENU: “Ohrabrujuće za Srbe…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rusija posljednji međunarodni igrač na Balkanu koji poštuje i brani međunarodno pravo u ovom regionu.

“Rusija je jedini međunarodni igrač u našem regionu koji se drži međunarodnog prava i koji ostaje nepristrasan. Opšte je uvjerenje da Rusija favorizuje Srbe, ali Rusija je takođe sugerisala projekte Hrvatima i Bošnjacima, đto su oni odbili, pošto se nisu usudili da pristanu na takvu saradnju zbog stava Zapada”, rekao je Dodik u intervjuu agenciji TASS.

On je istakao da je Rusija danas jedini čuvar međunarodnog prava na Balkanu i da je to ohrabrujuće za Srbe jer znači da “nije sve pod kontrolom ključnih zapadnih igrača, koji će izokrenuti sve pravne norme kako njima odgovara”, prenosi Srna.

“Vidjeli smo kako je odluka o bombardovanju Srba i Republike Srpske donesena bez rezolucije Savjeta bezbjednosti UN. To je veoma opasno. Zato se velike nade polažu u Rusiju, jer ona brani međunarodno pravo”, rekao je Dodik.

Govoreći o energetskoj saradnji sa Rusijom, član Predsjedništva BiH izjavio je da Republika Srpska ima “više energetskog samopouzdanja” zbog gradnje gasovoda “Turski tok”.

Dodik je dodao da se uvijek osjećao sjajno u Rusiji, bilo da je riječ o Moskvi, Sankt Peterburgu ili nekom drugom ruskom gradu.

Dodik se danas obratio učesnicima Šestog međunarodnog kongresa “Sankt Peterburg i slavenski svijet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *