Almir Čehajić Batko poručio sa protesta: Djecu nam vežu za radijator, a oni uživaju bolje nego bilo gdje na svijetu!

Kakvu su ulogu imali Grci u genocidu u Srebrenici?
November 21, 2019
SOCIJALDEMOKRATE BIH RASPALILE PO SABINI ĆUDIĆ: „Monstruozna manipulacija Naše stranke sudbinama djece u Pazariću nema za cilj njihovu zaštitu…“
November 21, 2019

Almir Čehajić Batko poručio sa protesta: Djecu nam vežu za radijator, a oni uživaju bolje nego bilo gdje na svijetu!

U Sarajevu se danas, ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održavaju protesti zbog stanja u Zavodu Pazarić.

Protesti su spontano počeli već jučer, a nastavljeni su danas (osim u Sarajevu i u Mostaru), a među okupljenima je poznati televizijski, radijski voditelj i filmski glumac, ali i humanista Almir Čehajić Batko koji je govorio za portal Radiosarajevo.ba.

“Nisam odlučio da dođem ovdje, ja sam ovdje. Veoma je tužno da imamo fašizam na djelu, ali pravi pravcati fašizam. Nevjerovatno je da djecu s poteškoćama u razvoju vežu u toku noći za radijator, a ovi likovi koji imaju stvarne posebne potrebe uživaju bolje nego bilo gdje na svijetu”, kaže Batko

“Nemam ništa protiv nikoga, ali formiranje vlasti znači ovo – samo pogledajte background priča iza ljudi koji su to dogovorili. Ostavili su iza sebe beznađe, smrt, ubijanja, logore, djecu koja nam odlaze…” rekao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *