SKANDAL: Šerif Kaljiković iz budžeta US – šuma plaćao novinare da blate političke oponente

Objavljene stravične fotografije iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore, namještaj…
November 20, 2019
Holbruk: Svijet je nakon Dejtona okrenuo svoja leđa Bosni
November 21, 2019

SKANDAL: Šerif Kaljiković iz budžeta US – šuma plaćao novinare da blate političke oponente

Još jedan skandal isplivao je na površinu iz Ogreševićevog kabineta. 

Naime, direktor JP US – šume Šerif Kaljiković je isplatio Nedžadu Latiću honorar od 3.000 KM za usluge medijskih napada na portalu thebonisatimes.ba (Sarajevo).

Latić je pred samu smjenu „sex – predatora“ Bunića napisao tekst kojim pravda Bunićeve postupke i za sve optužuje Izetbegovića, Radončića, a na kantonu Asima Kambera.

Za direktora US – šuma, Kaljiković je došao direktno iz Ogreševićevog kabineta gdje mu je bio savjetnik. Interesantno je da Kaljiković ima završen fakultet u Ljusini gdje su se diplome dobivale i brže nego na Masiračinom univerzitetu. Kaljiković je sebi nedavno povećao i plaću i sada je ona duplo veća nego što su je imali bivši direktori.

Postavlja se ovdje logično pitanje, zbog čega novoosnovani portal perspektiva.ba (Bosanski Petrovac) nije jednog feninga dobio od direktora Kaljikovića? A u ovom gradu se posiječe više od jedne trećine drvne mase. 

Ni krajiški portal, koji nosi ime toponima Krajine krajina.ba, i čita se u cijelom kantonu pa i šire, nikada nije ništa dobio iz budžeta ovog preduzeća.

Portal inmedia.ba od ovakvih direktora nikada ni zatražio ne bi bilo kakvu podršku, ali je sramota da se novac daje u Sarajevo za portal koji nema ni tristo posjetilaca dnevno. To je novac koji su časno zaradili radnici ovog preduzeća, a koje očito niko i ništa ne pita. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *