Još jedna Albanka oskrnavila srpsku svetinju: Polugola snimala spot u crkvi

Novu suprugu silovao do smrti, dobio samo dvije godine robije!
November 18, 2019
Duda Balje : Bošnjaci će biti dio kosovske vlade
November 18, 2019

Još jedna Albanka oskrnavila srpsku svetinju: Polugola snimala spot u crkvi

Pjevačica albanskog porijekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, zgrozila je javnost kada je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu kod Prištine.

Krajem oktobra, a povodom snimanja svog novog spota, u hram je stigla Albanka rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu, a odlučila je da se obnaži baš u ovoj pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je hram tokom cijele godine bio izložen raznim napadima.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čine većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila njemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa.

Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je riječ o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Kako prenose mediji u Srbiji, pjevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja, pred očima Srba koji žive u Novom Brdu. Još interesantnije je da Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, pa se postavlja pitanje zbog čega tamošnja vlast ne reaguje ako ovaj hram prisvaja.

Sličnu stvar učinila je prije pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pjevačicu, prenosi “Kurir.rs“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *