Policija je pucala u migranta koji je pokušao prijeći granicu

Evo stručnjaka koje nam Evropa šalje
November 16, 2019
HERCEGOVINA OBLIJEPLJENA PLAKATIMA PROTIV PREDSJEDNICE: Prikazana kao zmija i iza rešetaka skupa s Čovićem
November 17, 2019

Policija je pucala u migranta koji je pokušao prijeći granicu

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je u subotu kasno uvečer da je migrant koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu.

– Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno pet kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema grupi migranata. Policijski službenici sprečavali su prelazak grupe koja se, najvjerovatnije, željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen – rekao je ministar, navodi Jutarnji.hr.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerovatno je došlo do povređivanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti uviđaj.

Ministar Božinović razgovarao je u riječkoj bolnici s doktorima, koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s ljekarom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi, naveo je.

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih petnaestak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *