Porezni inspektori zapečatili 47 objekata i izrekli kazne od 350.000 KM

Slučaj Trump u Skupštini USK-a
November 16, 2019
Evo stručnjaka koje nam Evropa šalje
November 16, 2019

Porezni inspektori zapečatili 47 objekata i izrekli kazne od 350.000 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su nastavili sa brzim kontrolama i na cijelom području FBiH do 18 sati su izvršili 291 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.U ovim kontrolama do 18 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 53 neprijavljena radnika, 85 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, devet objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 47 objekata i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 351.050 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

“Aktivnosti se nastavljaju sutra i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima”, navodi se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *