Ima Downov Sindrom I Osvaja Medalje: Lejla Brđanović Osmijehom Prkosi Dijagnozama

“PUSTITE ME DA ODEM, NE BOJIM SE SMRTI” Posljednje riječi DJEČAKA LEPTIRA kidaju dušu
October 12, 2019
Ispovijest majke malog Luke, koji SPAVA OTVORENIH OČIJU
October 12, 2019

Ima Downov Sindrom I Osvaja Medalje: Lejla Brđanović Osmijehom Prkosi Dijagnozama

U skoro svim “definicijama” i tekstovima o osobama sa Downovim sindromom piše da zrače ljubavlju i veseljem i da su dobile nadimak “suncokreti”. Da je napisano i tačno dokazao je naš Suncokret, naša Lejla Brđanović iz Vukovija Donjih.

Lejla je članica udruženja “Osmijeh nade” Kalesija i nikada ne skida osmjeh sa lica. Rođena je sa viškom hromsoma, 1993.godine. Lejla živi sa majkom Nazom. Svojom upornošću i pozitivnom energijom Lejla prkosi dijagnozama.

Sa Udruženjem “Osmijeh nade” učestvuje na raznim manifestacijama i osvaja brojne medalje. Na Specijalnoj olimpijadi Oaza održanoj u Sarajevu, Lejla je osvojila zlatnu i bronzanu medalju.

” Na radionicama je svakog četvrtka redovna i ističe se svojim radovima” kazala je dopredsjednica udruženja, Amira Halilović.

Djeca s Downovim sindromom su izrazito emotivno topla, gotovo uvijek unose vedrinu u sredinu u kojoj se nađu, vrlo su tolerantna, blage naravi i potiču izrazitu naklonost sviju onih koji s njima dolaze u kontakt. Kao i svi mi i osoba s Downovim sindromom može biti: vesela, ljuta, zabrinuta, tužna, povrijeđena, tvrdoglava, prkosna, draga, svadljiva…ALI… kada su dobre volje onda je to zarazno. Zrače ljubavlju i veseljem, pa su zbog toga kako napisasmo na početku i dobila naziv “suncokreti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *