SEBIJA IZETBEGOVIĆ: Vladar iz sjene i nesuđena kraljica Bošnjaka i SDA

Više osoba povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći i prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica
October 6, 2019
AUSTRIJA: UBIO BIVŠU DJEVOJKU, NJENU PORODICU I NOVOG MOMKA
October 6, 2019

SEBIJA IZETBEGOVIĆ: Vladar iz sjene i nesuđena kraljica Bošnjaka i SDA

Desilo se sve čega su se umni i patriotski nastrojeni Bošnjavi pribojavali. Što je naumila, Sebija je i ostvarila. Njen muž, njena pratilja i sjena Bakir Izetbegović je popustio. Popustio na štetu Bošnjaka i SDA. Otjerao je ovaj dvojac dosta dobrih ljudi iz SDA. Sujeta je opasna stvar. Sve za šta se rahmetli Alija Izetbegović borio palo je u vodu. Jer Sebija se mora pitati za sve.

Bakir ko Bakir, ne pita se u vlastitoj kući a kamoli u državi. Ono po čemu će ga istorija upamtiti jesu nebulozna obećanja.

Dragi Bakire pišem ti polako, kao osnivač SDA. Jer ti ionako ništa ne čitaš. Sebiji sve na sto dolazi!

Gdje je jedan od heroja obrane Refik Lendo?

Znaš li ti ko je Refik Lendo?
Komandant Štaba Teritorijalne odbrane Novi Travnik. Godinu dana je bio komandant Operativne grupe „Bosna“, a potom operativac u Komandi Trećeg korpusa. Drugom korpusu Armije BiH se priključuje 1995. gdje ostaje sve do penzionisanja 2004. godine. Posljednjih pet godina je bio komandant ovog korpusa.

Gdje je Hamdija Abdić Tigar?

Na čelu tigrova učestvovao je u nizu oslobodilačkih akcija kao udarna jedinica, te u zarobljavanju veće količine materijalno tehničkih sredstava kao što su tenkovi, prage, pamovi, patovi, topovi itd. Tigrovi su postali udarna pesnica 2 brigade i 5 Korpusa. U martu 1993 godine unaprijeđen je na mjesto pomoćnika komandanta za obavještajne poslove u 2 bihaćkoj brigadi čiji je komandant bio General Atif Dudaković. Dobiva naređenje da po uzoru na Tigrove formira diverzantske vodove po bataljonima i dobiva sve ingerencije nad tim jedinicama. Izdajom Fikreta Abdića i formiranjem paradržavne tvorevine AP Zapadna Bosna među prvima se suprostavlja i na nivou Brigade dobiva naređenje da formira udarni odred koji se prvi suprostavio i ušao u sukob sa paravojnim formacijama Fikreta Abdića u mjestu Johovica. Dobiva čin Majora i naredbom komandanta 5 Korpusa se postavlja za analitičara vojne bezbjednosti 5 Korpusa pod stepenom tajnosti Vrlo tajno. Početkom 1994 godine kreće u organizaciju operacije Tigar Sloboda 94. Nakon uspješno sprovedene operacije Tigar Sloboda 94 dobiva čin pukovnika i postavljen je za komadanta 502 Slavne brigade koja pod njegovom komandom doživljava reorganizaciju, dobiva još jedan bataljon, jurišni bataljon Tigrovi te se osposobljava za vršenje najsloženijih borbenih zadataka i samostalnih operacija. Nastavlja 2. dio operacije Tigar pod nazivom Sloboda 94, sa ostalim jedinicama 5 Korpusa opkoljava mjesto Pećigrad i zarobljava preko 1000 pripadnika paravojnih formacija Fikreta Abdića i potom oslobađa Veliku Kladušu. Učestvuje u svim značajnijim bitkama u zoni odgovornosti 5 Korpusa. Brigada je bila osposobljena za ubacivanje jedinica u dubinu neprijateljske teritorije te je skoro u svim značajnijim akcijama 5 Korpusa vršila proboje. Ovo je samo mali dio njegovih zasluga!

Nigdje heroja Armije R BiH! Nigdje zaslužnih sinova naše domovine. Mjesto njima dao si sve pobjeguljama! Gdje ti je Krajina Bakire? Gdje je Hercegovina? Gdje je Tuzla? Goražde? Omladina nam Bosnu i Hercegovinu napušta dok ti obećavaš radna mjesta.

Šta si uradio Salminu Kaplanu?

Degradirao ga jer se borio za Stolac! Stolac koji je Bošnjački grad prodao si ustašama Čovićevim. Sve za komad Sarajeva! Jer i Hercegovina je provincija. Onaj dio Hercegovine gdje Bošnjaci čine većinu. Ono što znaš jeste poslati inspekcije da kupe harač po Krajini, Hercegovini i svugdje gdje je većina bošnjačke sirotinje. Pošalji malo u Međugorje gdje se milijarde obrću. Sve ste prodali za komad Sarajeva i Sebijinu sujetu!

Prođi Krajinom Bakire. Krajiški Gradovi su pusti! Krajiška omladina se potuca po evropskim gradovima. Krajišku omladinu su zamijenili migranti! Ilegalni. Alkoholičari, narkomani, kurve, pederi i isilovci.

Nek je tvom zetu Gligoru dobro.

Ono za šta se rahmetli Alija borio izgleda da će njegova snaha uništiti!

Jeli to u predsjedništvo SDA mogu samo podobni? Zar Krajina nema dostojnog predstavnika da je može predstavljati u SDA? Zar Hercegovina nema dostojnog predstavnika da je može predstavljati u SDA? Nema niko izgleda. I Šefik Džaferović je član predsjedništva BiH jer je to obična matora drtina kojim možete ti i Seka upravljati kako želite.

Neće Bakire Bošnjaci dopustiti despotizam, a neće ni dozvolitti da se ugasi SDA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *