Kako prepoznati misionare hinduizma

Đukanović: Crna Gora pouzdan partner Americi
June 28, 2019
Općina Bileća više nema novca, ostaje samo spomenik Draže Mihailovića i dugovi
June 28, 2019

Kako prepoznati misionare hinduizma

Mi u Bosni i Hercegovini baš znamo da spavamo mirnim snom. Toliko vjerujemo “dobronamjernosti” drugih da bi nam se moglo i pozavidjeti na tome. Spremni smo bez imalo razmišljanja nasjesti na nečiju lijepu priču. I sve to smatramo normalnim trendovima koje nam nude neke “naprednije” strane, a mi smo ono kao malo “nazadni”, pa će nam to sigurno donijeti neki kulturni, duhovni ili drugi prosperitet.

Danas je veoma lahko plasirati neku besmislicu. Ne morate imati jake argumente, važno je samo da imate dobru priču, koja je lijepa za uši. Sročite nekoliko lijepih izraza i fraza, napravite smislenu priču, platite neki medij da vas dobro izreklamira i dobijete dobar “proizvod” za tržište.

Uglavnom se stvari kreću oko napretka, savremenosti, kulture, zdravog života i ishrane itd.

A ako želite da nekome naštetite, pogotovo ako se radi o muslimanu, dovoljno je reći da je terorista, fundamentalista, ekstremista, nazadan itd.

Uzmimo u obzir nekoliko stvari koje se dešavaju danas u svijetu. Koliko su samo ljudi zaneseni pričom o demokratiji! A svi smo svjesni šta se zločina uradilo pod zastavom demokratije. Ljudska prava i slobode, a šta se samo štete načinilo društvu s ovim lijepozvučnim riječima. Data su prava nemoralnim idejama i pojavama, razrušena je porodica, a sve više bolesti i pošasti javlja se u društvu.

Ženska prava, jedna je od lijepih fraza koja je prilično poljuljala temelje porodice i ugrozila položaj žene. Zanesene tom idejom, žene su počele da ulogu majke mijenjaju za karijeru, pa tako ostaju samostalne i same u svijetu vukova. Ti vukovi veoma dobro znaju slabost žene željne karijere i onda to počinju zloupotrebljavati. Na taj način žene bivaju izložene seksualnom zlostavljanju, mobingu i raznoraznim pritiscima, radu za manju platu i sl. Zato vidimo da je veliki broj žena zaposlen u industriji, na radnim mjestima koja su slabo plaćena, a radno vrijeme mnogo je duže.

Na ovome se ne završavaju slične metode zavođenja i rušenja zajednice i pojedinca. Naročito ako se radi o muslimanima.

Bošnjaci su suočeni sa još jednom opasnošću koja im se polahko uvlači u društvo i uzima sve više i više maha. To je pojava širenja hinduizma. Priča o ovome započinje pričom o zdravom životu, zdravoj ishrani i jogi, koja je put ka duhovnoj kontroli, samokontroli i sl. O čemu se radi pojasnit ćemo u narednim redovima:

“Za hindusa posebno se znanje stiče meditacijom praćenom disciplinom joge (yoga) i ponavljanjem misteriozne mantre ‘Om’.” (Wikipedija- Hinduizam)

Za izgovaranje ovih riječi Zakir Naik veli da se svrstavaju u širk – pripisivanje Allahu sudruga, jer je to dozivanje božanstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *