IZETBEGOVIĆ PONOVO OPLEO PO DODIKU SDA: SNSD svjesno blokira imenovanje bh. delegacije u Savjet Evrope

Eksplozija električne cigarete slomila vilicu 17-godišnjaku
June 20, 2019
Malteški ljekari pustili da beba umre u majčinom stomaku jer je otac Srbin?
June 20, 2019

IZETBEGOVIĆ PONOVO OPLEO PO DODIKU SDA: SNSD svjesno blokira imenovanje bh. delegacije u Savjet Evrope

Izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da blokada institucija nanosi štetu međunarodnom ugledu BiH predstavlja izraz krajnjeg cinizma, jer je upravo Dodik učinio sve da bh. institucije dovede u blokadu, saopšteno je iz SDA.

“Planskim opstrukcijama i kontinuiranim sprečavanjem rada Parlamentarne skupštine, Dodik i njegova stranka već mjesecima pred licem bh. javnosti, svjesno i namjerno sprečavaju imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope”, navode iz Stranke demokratske akcije.

Navodi se da je odluka SNSD-a da blokiranjem rada PS BiH spriječe sve ostale stranke koje su pokazale spremnost da imenuju bh. delegaciju u Savjet Evrope, do 24. juna kada je posljednji rok, izraz nedopustive izolacionističke i štetočinske politike koja je zarad vlastitih destruktivnih politika spremna žrtvovati interese države i otvoreno atakovati na njen međunarodni ugled.

“Ukoliko nastave sa politikom opstrukcija i blokada, SNSD i njegovi kadrovi u državnim institucijama moraju biti svjesni da će pred cjelokupnom domaćom, ali i međunarodnom javnošću biti pozvani na punu odgovornost za štetu koju uporno proizvode”, zaključak je saopštenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *