Mirnes Fajić iz Poljica hitno treba transplantaciju bubrega

Nedžad Husić među osam najboljih na Svjetskom taekwondo prvenstvu
May 17, 2019
Amra Hamidović zabavnim radionicama privlači mališane u mekteb
May 17, 2019

Mirnes Fajić iz Poljica hitno treba transplantaciju bubrega

Mirnes Fajić (36 godina), nastanjen u mjestu Poljice u općini Lukavac, do oktobra prošle godine dijelio je sudbinu većine građana Bosne i Hercegovine njegove generacije.

Iako fakultetski obrazovan, po zvanju profesor geografije, nije mogao naći posao u struci, te je u potrazi za rješavanjem egzistencijalnih problema početkom augusta prošle godine otišao na privremeni rad u Sloveniji, gdje je radio kao građevinski radnik.

Na radnom mjestu u oktobru je doživo tešku nezgodu, koja mu je nanijela višestruke povrede opasne po život. Od tada je imao više operacija, proces oporavka traje već mjesecima, a sve je u konačnici između ostalog rezultiralo i zatajenjem rada bubrega.

Danas sam tenutno na programu hemodijalize u UKC Tuzla. Tri puta sedmično po četiri sata u noćnom terminu provodim na dijalizi, sto dodatno iscrpljuje moje narušeno zdravlje. Jedino rješenje je operativni zahvat u nekom od od inostranih kliničkih centara, gdje mi bi bio transplantiran organ. ” rekao nam je Mirnes, koji uprkos teškom zdravstvenom stanju nije klonio duhom, nadajući se da će uskoro moći započeti novi život bez redovnih odlazaka na dijalize.

Udruženje Otvorena mreža iz Sarajeva pomoći će mu da prođe kompletan transplantacioni program.

Međutim, zbog nastalih trombova usljed povrede, koji mu dodatno ugrožavaju život prijeteći moždanim udarom, neophodno je transplantaciju izvršiti što prije. Prema prvim procjenama za proces transplantacije potrebno je obezbijediti oko 45.000 eura.

Mirnesova porodica, u kojoj trenutno nema zaposlenih osoba, navedena sredstava ne može osigurati sama, pa jedina nada ostaje pomoć dobrih ljudi, koji su na razne načine već prikupili dio potrebnih sredstva.

Ukoliko i vi želite pomoći, možete to učiniti uplatom na navedene žiro račune ili direktno kontaktirati Mirnesa Fajića na brojeve telefona 062 441 352 i 035 542 344.

RACUN ZA UPLATE U BIH: SWIFT CODE: SABRBA 22 1404065000409681 U KM

DEVIZNI ZIRO RACUN ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA: SWIFT CODE: SABRBA22 IBAN BROJ BA391404064100070910

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *