U Prijedoru poplavljeno 400 kuća, pokrenuto šest klizišta i srušen jedan most

MAJKU MIŠE JANKETIĆA JE UBIO POP KOLJAČ: Tog istog popa je Srpska pravoslavna crkva proglasila svecem!
May 15, 2019
Oko 800 migranata zaraženo šugom
May 16, 2019

U Prijedoru poplavljeno 400 kuća, pokrenuto šest klizišta i srušen jedan most

U poplavama na području Prijedora zaplavljeno je 1.350 domaćinstava, poplavljeno oko 400 kuća, stvoreno šest klizišta i porušen pješački most preko rijeke Sane u Donjoj Dragotinji, izjavio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.”Oštećenja na ostalim infrastukturnim objektima bit će naknadno utvrđena”, rekao je Đaković novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije. 

On je naveo da je vodostaj Sane sinoć bio 446 centimetara ili za 50 centimetara manje nego prije dva dana, ali da je Štab na sjednici donio odluku da vanredna situacija, koja se proglašava na koti od 460 centimetara, ostane i dalje na snazi kako bi što efikasnije bio očišćen teren nakon povlačenja vode.

Rukovodilac “Elektrodistribucije Prijedor” Dalibor Pavić rekao je da 104 domaćinstva u naselju Raškovac od prekjučer ujutro nema struju zbog toga što je poplavljena trafostanica, a da je, izuzev toga, snabdijevanje električnom energijom na području grada Prijedora uredno.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Nebojša Miljuš najavio je da će vatrogasci sutra pokušati da ispumpaju vodu iz te trafostanice kako bi domaćinstva dobila struju, ali je napomenuo da je riječ o velikoj količini vode.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu Dušan Vranješ rekao je da se tokom noći očekuje dalji pad vodostaja i da su počele pripreme za asanaciju terena, popravku infrastrukture i sanitarno-higijenske mjere.

Direktor prijedorskog “Vodovoda” Vlado Reljić ponovio je da je voda higijenski ispravna, da se redovno vrše analize u laboratorijama ovog preduzeća i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da ne treba stanovništvo da nasjeda na glasine koje govore drugačije od zvaničnih organa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *