120 pripadnika Federalne civilne zaštite na terenu u Sanskom mostu

Vučić i Erdoan: Mir i stabilnost u regionu važni i za Evropu
May 13, 2019
Dova koju je Muhammed, s.a.w.s., učio u zaštiti od velike kiše:
May 13, 2019

120 pripadnika Federalne civilne zaštite na terenu u Sanskom mostu

Tokom čitavog dana vodostaj rijeke Sane konstantno raste u prosjeku od 10 do 15 centimetara po satu i već je prešao kritičnu tačku od 380 centimetara. 

U ranim jutarnjim satima, prema dostupnim meteorološkim prognozama, doći će do slabljenja i prestanka padavina, a procjene su da će kritično stanje nastupiti sutradan u jutarnjim i trajati sve do poslijepodnevnih sati. Prema tim prognozama, vodostaj Sane mogao bi u konačnici dostići nivo od 500 centimetara, a podsjećamo kako je tek nešto niži vodostaj izmjeren za vrijeme katastrofalnih poplava koje su zadesile ovaj grad prije pet godina.

Solak je istakao kako se na terenu nalazi 120 pripadnika Federalne civilne zaštite, koji će skupa s članovima i predstavnicima nadležnih lokalnih službi tokom predstojeće noći raditi na izgradnji i jačanju odbrambenih nasipa na mjestima koja su kritična. „Sana konstantno raste i predstoji nam besana noć. Pokušaćemo poduzeti sve što je potrebno i moguće u ovome trenutku kako bismo izbjegli najcrnji scenario“, kazao je Solak.

Treba istaknuti i članove Condora, sanske ronioce i vatrogasce koji su na terenu već cijeli dan. Hvala Vam svima!

inmedia.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *