NOVAK KRALJ MADRIDA Đoković savaldao Cicipasa u finalu i stigao do 33. masters titule

Pomozimo mladoj Đenani
May 12, 2019
Najljepši savjet pun ljubavi/video/
May 12, 2019

NOVAK KRALJ MADRIDA Đoković savaldao Cicipasa u finalu i stigao do 33. masters titule

Novak Đoković, u svom trećem finalu, stigao je do trećeg trofeja na Mastersu u Madridu. On je u finalu sa 2:0 pobjedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:3, 6:4). Novaku je ovo bila treća titula u trećem finalu u Madridu i 33. masters titula u Karijeri
Na idealan način Đoković otvara meč protiv Cicipasa, poenom na svoj servis, a odmah zatim i brejkom za vođstvo od 2:0, a sigurnim servisom i potvrdom brejka dolazi do prednosti od 3:0 u prvom setu.

Svoj prvi poen Cicipas je osvojio u četvrtom gemu, nakon čea je bio sigurn na svoj servis, a pri rezultatu 5:2 Grk je servirao za ostanak u prvom setu i as servisom završio je ovaj gem smanjvši na 5:3. Novak u nastavku prvog seta bio neumoljiv, stigao je do tri set lopte, prvu nije iskoristio pošto je izbacio lopticu u aut, a onda je uslijedio as za pobjedu u prvom setu.

U drugom setu Cicipas je prvi poveo na svoj servis, Novak je lako izjednačio, a u trećem gemu veoma brzo stigao do dve brejk lopte, međutim, Stefanos je sa tri dobra servisa uspio da se izvuče iz neugodne situacije i povede sa 2:1. Nastavila su oba tenisera da osvajaju poene na svoj servis.

Iako je Cicipas značajno podigao nivo igre u odnosu na prvi set, Novak je bio siguran, strpljivo je čekao šansu i dočekao je u devetom gemu kada je došao do brejka za vođstvo od 5:4. Nakon jedan sat i 27 minuta Novak je u narednom gemu stigao do dvije meč lopte. Kao i u prvom setu, prvu je izbacio u aut, a ovaj put Cicipas je spasio i drugu. Netipično za Novaka, obe meč lopte izgubio je na neiznuđene greške, a srpski teniser na isti način “prokockao” je i treću.

Sjakan poen odigrao je Novak nakon trećeg izjednačenja, došao do četvrte meč lopte koju je skoristio za slavlje u Madridu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *