Vrijednost superautomobila koje voze braća Ćulum je milionska

S Ljubovijskog mosta u rijeku Drinu bačene 603 crvene ruže za žrtve
May 11, 2019
Najmlađi hafiz u Hercegovini: Abdullah želi postati kura hafiz i podučavati druge učenju Kur’ana
May 11, 2019

Vrijednost superautomobila koje voze braća Ćulum je milionska

Vrijednost automobila koje voze bh. državljani, braća Nermin i Armin Ćulum iz Sanskog Mosta te njihov poznanik Velid Salešević iz Prijedora, mjeri se u milionima konvertibilnih maraka.Kao što je ranije objavio portal Klix.ba, braća Ćulum su zajedno sa Saleševićem privedeni u petak navečer u Banjoj Luci jer se povezuju s određenim krivičnim djelima. 

Foto: M.D./Klix.ba

Foto: M.D./Klix.ba

Oni su upravljali vozilima švicarskih registarskih iznaka te su se tokom dana vozili u koloni kada su primjećeni. U večernjim satima je uslijedilo privođenje na informativni razgovor, a u policijsku stanicu su stigli svojim automobilima pod pratnjom policije. Nakon obavljenog informativnog razgovara su pušteni na slobodu, međutim, skupocjeni automobili su im oduzeti.

Foto: M.D./Klix.ba

Foto: M.D./Klix.ba

Radi se o dva Lamborghinijeva modela, bijelom Huracanu i narandžastom Aventadoru, kao i crvenom Ferrariju 458 Italia. Automobili su oduzeti zbog utvrđovanja njihovog porijekla i validnosti dokumentacije. Pomenuti superautomobili imaju veliku vrijednost koja se procjenjuje na ukupno milion eura, odnosno na gotovo dva miliona konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, braća Ćulum su hapšena tokom istrage o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića. Također, poznati su i zbog djelovanja u bajkerskoj organizaciji United Tribuns za koju Njemačka smatra da predstavlja državnu opasnost.

klix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *