Dodik vs Tači: Nemoj da spominješ RS, ako će ti biti lakše

KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA: „Banjaluko, sramiš li se četničkog fašističkog marširanja“?
May 10, 2019
Policija nije dozvolila bh. državljanima ulazak u Njemačku, vratila ih nazad
May 10, 2019

Dodik vs Tači: Nemoj da spominješ RS, ako će ti biti lakše

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju da prestane da spominje Republiku Srpsku.

Na izjavu Tačija da “neće Republiku Srpsku na Kosmetu”, Dodik je na plenarnom sastanku Samita Brdo–Brioni u Tirani odgovorio kosovskom predsjedniku da prestane da spominje Republiku Srpsku, jer je ona ustavna kategorija, potvrđena u Dejtonu, da ima svoj Ustav i svoju teritoriju.

“Nemoj da spominješ Republiku Srpsku. Ako će ti biti lakše, evo da ti kažem — Srpska nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Kosovu. Uostalom, Kosovo je Srbija”, rekao je Dodik Tačiju, javila je Srna.

Podsjetimo, to nije jedina “čarka” između Dodika i Tačija. Naime, Tači je juče otkazao učešće na zajedničkom ručku predsjednika šest država Zapadnog Balkana poslje završetka Samita Brdo Brioni u Tirani.

Kako javlja TV Klan Kosova, povod za otkazivanje učešća na ručku je prisustvo predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Takođe prema kosovskim medijima, Tači je prilikom pozdravljanja sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ignorisao Dodika, koji je bio sa Vučićem, i nije mu pružio ruku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *