INAT KUĆA: “RS nastavlja s formiranjem rezervnog sastava policije”

Bihać: Poznate lokacije na koje će biti izmješteni migranti
May 7, 2019
Pomozimo jemenskim porodicama!
May 7, 2019

INAT KUĆA: “RS nastavlja s formiranjem rezervnog sastava policije”

Premijer bh. entiteta RS Radovan Višković izjavio je da formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske teče prema planu i da će se uskoro pred parlamentom naći prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojim je predviđeno njegovo formiranje

“To je potreba Republike Srpske i ne želim uopšte da dovodim u pitanje da li se to nekome sviđa ili ne”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske nedavno usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije.

“U narednom periodu ovaj zakon će se pojaviti u parlamentu Republike Srpske u formi prijedloga. Ako ga usvoji Narodna skupština i stupi na snagu, mi ćemo onda pripremati kroz budžete sredstva da bismo mogli uspostaviti rezervni sastav policije Republike Srpske”, pojasnio je Višković.

Komentarišući izjave političkih predstavnika i predstavnika nevladinih organizacija u Federaciji BiH koji se zalažu za formiranje rezervnog sastava policije u svim policijskim agencijama BiH, Višković je rekao da preporučuje FBiH i kantonima da formiraju rezervni sastav policije.

“Postojeći sastav policije nije dovoljan da rješava pitanje migrantske krize i sve ove stvari koje su nam se dešavale i dešavaju ovih dana”, smatra Višković.

On kaže da Republika Srpska svakodnevno ima zahtjev granične službe BiH da jedan broj policajaca RS-a da na ispomoć kako bi spriječili priliv migranata.

“Možemo odvojiti jedan broj ljudi. Ali, formiranjem rezervnog sastava policije Republike Srpske možemo da izdvojimo veći broj ljudi i da na neki način migrantsku krizu stavimo pod kontrolu”, rekao je Višković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *