Počastila publiku: Poslušajte pjesmu Ilme Karahmet “Podižem glas”

Za vjetroelektrane u Bihaću 120 miliona KM
February 14, 2019
Sjećanje Hasana Tanovića: Partizanski prilog genocidu nad Bošnjacima u Nevesinju
February 14, 2019

Počastila publiku: Poslušajte pjesmu Ilme Karahmet “Podižem glas”

Jacques je uspio objediniti moj cijeli dosadašnji život, moj početak i pobjedu u ovoj numeri. On kaže: “Ti Ilma podižeš glas, i zato se pjesma tako treba i zvati.” Ovo je ujedno i moj poklon svima onima koji vjeruju u ljubav i dobru muziku, kazala nam je Ilma

Pjesma “Podižem glas” životna je priča Ilme Karahmet koju je za nju napisao mentor Jacques Houdek

Nakon što je pobijedila u hrvatskom talent showu “RTL Zvijezde” Ilma Karahmet, danas je, na Dan zaljubljenih, počastila publiku novim singlom “Podižem glas.”

– Neizmjerno sam sretna što ću s vama, baš na ovaj dan, podijeliti ovu prelijepu ljubavnu priču i nadam se da ćete i ovu pjesmu voljeti i slušati, kao što volite i slušate moje dosadašnje pjesme. Voli vas vaša Ilma – napisala je Ilma na svom zvaničnom Instagram profilu.

Pjesma “Podižem glas” životna je priča Ilme Karahmet koju je za nju napisao mentor Jacques Houdek.

– Pjesma je rađena u produkciji RTL Music, a aranžman u studiju Ivana Škunice, koji je za Jacquesa radio i evrovizijsku pjesmu “My Friend.” “Podižem glas” vezana je za moju pobjedu na takmičenju “RTL Zvijezde,” a kompletan show i takmičenje sa mnom zajedno proživio je i Jacques, što je i rezultiralo ovom predivnom pjesmom – kazala nam je Ilma.

Iako je pjesma “Podižem glas” objavljena na Dan zaljubljenih, Ilma nam je otkrila da to nije planirano i da se sve slučajno poklopilo.

– Jacques je uspio objediniti moj cijeli dosadašnji život, moj početak i pobjedu u ovoj numeri. On kaže: “Ti Ilma podižeš glas, i zato se pjesma tako treba i zvati.” Ovo je ujedno i moj poklon svima onima koji vjeruju u ljubav i dobru muziku. Kroz spot, kojeg je uradio Jasmin Pivić, nastojali smo prikazati ljubav, emocije, pobjedu i naravno, spoj bosanskohercegovačke i hrvatske kulture kroz gradove. Sa nestrpljenjem sam čekala da pjesma ugleda svjetlo dana, a reakcije koje su do sada došle do mene, zaista su odlične – istakla je Karahmet i dodala da će predstojeće mjesece posvetiti radu na svom prvom albumu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *