SDA Bužim izabrala kandidata za načelnika Općine

Firma Eldina Vrače prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede
January 26, 2019
Dizdarević: Stvar sa Bakirom Izetbegovićem postaje apsolutno dramatična
January 26, 2019

SDA Bužim izabrala kandidata za načelnika Općine

Mersudin Nanić rođen je 1987. godine

Mersudin Nanić

FOTO: SDA BUŽIM

Povjereništvo Općinske organizacije SDA Bužim jednoglasno je podržalo prijedlog Kadrovske komisije da za kandidata za načelnika Općine Bužim na predstojećim vanrednim izborima kandiduje Mersudina Nanića, direktora JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim.

Mersudin Nanić rođen je 1987. godine. Osnovnu školu završio je u Bužimu, a srednju Medresu “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu. Nakon završetka srednje škole upisuje Islamski pedagoški fakultet u Bihaću i Fakultet informacionih tehnologija u Banja Luci, gdje uspješno i završava svoje studije.

Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja uključio se u organe stranke kroz asocijaciju mladih te bio član MO Bužim, Izvršnog odbora stranke. Obnašao je funkciju predsjednika Mjesne zajednice Bužim, radio je u osnovnoj i srednjoj školi u Bužimu kao predavač na predmetima Informatika i Vjeronauka, te u Osnovnoj školi “Ćoralići” u Cazinu.

Dugododišnji je predsjednik vrlo uspješne nevladine organizacije “Sadaka”. Također, obavljao je dužnost direktora JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim, gdje je svojim predanim radom i vizijom bilježio zapažene rezultate.

Važno je napomenuti da je Nanić dobio stopostotnu i bezrezervnu podršku kompletne općinske organizacije SDA. Vanredni izbori za načelnika Općine Bužim će se održati 17.02.2019. godine, saopćeno je iz SDA Bužim.Izvor:  Faktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *