Nova vlast u KS poštuje samo jedan princip – smijeniti sve

USAMLJENI KAUBOJ U VLASTITOJ STRANCI JE ŠEPIĆ: “Nema sporazuma s SDA, Vrače nije naš član”
January 25, 2019
Dodik: Nesigurne prognoze za BiH, učiniću sve da se održi mir
January 26, 2019

Nova vlast u KS poštuje samo jedan princip – smijeniti sve

Jučerašnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj su razmatrani izvještaji komunalnih, kantonalnih javnih preduzeća i zdravstvenih ustanova za 2017. godinu potvrdila je da nova vlast u Kantonu Sarajevo poštuje samo jedan princip – smijeniti sve, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

-Bez obzira na to što su sva preduzeća u izvještajnom periodu poslovala pozitivno, a neka postigla izvanredne rezultate, zastupnici pozicije nisu podržali nijedan, osim izvještaja KJKP “Pokop” i izvještaja Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” čiji su direktori iz SBB-a, iako je rezultat ovih preduzeća bio prosječan – saopćeno je.

Osim nepoštovanja rada i rezultata u “šestorci” su, navode iz SDA, demonstrirali elementarno nepoznavanje propisa i načina funkcionisanja javnih preduzeća.

-Nisu željeli uvažiti nijedno racionalno obrazloženje, a u svojim izlaganjima nisu iznijeli nijedan valjan argument – piše u saopćenju.

Dodaju da se nakon neusvajanja izvještaja očekuju smjene upravljačkih struktura preduzeća, što je, budući da su ona poslovala pozitivno, moguće samo najgrubljim pravnim nasiljem, koje će proizvesti pravni nered i materijalnu štetu u javnom sektoru u Kantonu Sarajevo.

-Ovakva praksa podsjeća na ponašanje tzv. Alijanse za promjene iz 2000. godine, koju je narod zbog bahatosti i nezakonitih smjena rukovodilaca prozvao “alijansom za potjere” i nakon samo dvije godine autokratske vladavine poslao u opoziciju – zaključuje se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Saff.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *