GENERALNI SEKRETAR NATO-a Nastavićemo saradnju sa BiH, važno nam je da budemo prisutni tamo

Spasimo livanjske divlje konje: Akcija koja je odjeknula u regionu
January 26, 2019
U Doboju pronađeno tijelo nekadašnjeg reprezentativca BiH, pored njega i pištolj
January 26, 2019

GENERALNI SEKRETAR NATO-a Nastavićemo saradnju sa BiH, važno nam je da budemo prisutni tamoJens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a u razgovoru sa Hrvojem Krešićem u Davosu, je kazao da će NATO nastaviti s političkom i praktičnom podrškom Bosni i Hercegovini, prenosi N1.


-Kad se sve zbroji i oduzme, to moraju riješiti narodi u BiH. Ali, BiH je blizak partner NATO-a. Odlučili smo napraviti korak dalje u tom partnerstvu, tako smo prihvatili njihov godišnji plan reformi. Nastavićemo sarađivati sa BiH kako bi se zemlja modernizovala, provela reforme, kako bi modernizovala svoje bezbjednosne institucije, uključujući i borbu protiv korupcije. Važno nam je da budemo prisutni u BiH jer NATO ima istoriju u ovom dijelu Evrope. Pomogli smo da se završi rat u BiH. Tamo smo i dalje prisutni i nastavićemo sarađivati s BiH”, kazao je Stoltenberg na pitanje o unutrašnjim nestabilnostima u Bosni i Hercegovini.
Ponovio je da će NATO ojačavati svoje partnerstvo kada je u pitanju BiH i da će nastaviti s političkom i praktičnom podrškom.
-Pomagaćemo modernizovati i osnažiti bezbjednosne institucije BiH- poručio je generalni sekretar NATO-a u intervjuu za N1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *