Firma Eldina Vrače prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede

Mustafa Mešanović Iz Hrasna Donjeg I Jutros Očistio Snijeg Ispred Mjesnog Mekteba
January 26, 2019
SDA Bužim izabrala kandidata za načelnika Općine
January 26, 2019

Firma Eldina Vrače prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede

Firma Eldina Vrače prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede

Predsjednici klubova zastupnika SDA i Nezavisnog bloka Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali su danas sporazum o saradnji u Parlamentu FBiH. Ubrzo nakon toga predsjednik NB-a Senad Šepić kazao je da ta stranka nije koalirala sa SDA i da je Vrače zloupotrijebio povjerenje stranke radi ličnog cilja. Tome u prilog ide i činjenica da je firma Eldina Vrače ranije dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede.Naime, Elektroprivreda BiH je firmu AE Sigurnost d.o.o. Zenica, čiji je osnivač Eldin Vrače, 4. januara ove godine izabrala za najboljeg ponuđača u otvorenom postupku javne nabavke. 

“Nadležna Komisija za javne nabavke ugovornog organa izvršila je otvaranje, pregled i ocjenu primljenih ponuda i utvrdila, na osnovu utvrđenog kriterija ‘najniža cijena’, da je najpovoljnija ponuda ponuđača AE Sigurnost d.o.o. Zenica sa ukupnom cijenom ponude od 6.676.859,53 KM (bez PDV-a), te da je ista ispunila zahtijevane tenderske uslove”, navedeno je u odluci Komisije. 

Na tender se kao konzorcij prijavilo još sedam firmi iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Goražda i Bugojna, ali je firma Eldina Vrače bila najpovoljniji ponuđač. 

“Najpovoljniji ponuđač za nabavku usluga obavljanja fizičke zaštite ljudi i imovine u objektima i prostorima JP Elektroprivreda d.d. Sarajevo i transporta novca izabran u otvorenom postupku javne nabavke je AE Sigurnost d.o.o. Zenica”, stoji u odluci. 

Podsjećamo, u saopćenju SDA je navedeno da je sporazum potpisan s ciljem formiranja stabilnog funkcioniranja parlamentarne većine izvršne vlasti u Federaciji BiH koja će nastaviti provedbu neophodnih socijalno-ekonomskih, kao i ukupnih reformskih procesa usmjerenih na rješavanje svakodnevnih pitanja građana. Potpisani koalicioni sporazum odnosi se na saradnju Klubova zastupnika SDA i Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH u mandatnom periodu 2018. – 2022. godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *