Uzimali novac da zaposle ljude: Policija objavila imena svih uhapšenih u akciji u Bihaću

Izborna krađa u BiH: Na pomolu veliki preokret, SIPA konačno kreće sa hapšenjima?!
January 25, 2019
Općina u Hercegovini odbila proglasiti Komšića nepoželjnim, HDZ-ov načelnik brutalno proziva Čovića!
January 25, 2019

Uzimali novac da zaposle ljude: Policija objavila imena svih uhapšenih u akciji u Bihaću


Kako je navedeno, uhapšene su tri osobe, i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović-Softić te zaposlenici Adnan i Nermana Lipovača
Prema nalogu i pod nadzorom Tužilaštva USK, pripadnici Federalne uprave policije jutros su izvršili pretres prostorija Doma zdravlja Bihać. U saopćenju Tužilaštva izneseni su detalji akcije FUP-a.
Kako je navedeno, uhapšene su tri osobe, i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović-Softić te zaposlenici Adnan i Nermana Lipovača zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanje dara ili drugih oblika koristi.
Osumnjičenoj Kasumović stavlja se na teret da je tokom 2018. i početkom 2019. godine, uz pomaganje osumnjičenih Lipovača, nezakonito u radni odnos primila veći broj osoba, od kojih je zauzvrat primala novčane iznose od 3.000 do 5.000 eura po radnom mjestu.
Pretresom rukovodi tužilački tim Tužilaštva USK, a uhapšene osobe će u toku dana biti sprovedene u prostorije Federalne uprave policije, detašman Bihać, radi daljnje kriminalističke obrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *