“SMRT ČASLAVA I SLAĐANE NASILNA” Obdukcija pokazala da se bračni par pronađen u bunaru UTOPIO

DA TE DUŠA ZABOLI: Beba Amila – leš broj 172: Likvidirana 1992. pucnjem u glavu
January 25, 2019
Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD, ‘ubija’ se priča o NATO putu BiH
January 25, 2019

“SMRT ČASLAVA I SLAĐANE NASILNA” Obdukcija pokazala da se bračni par pronađen u bunaru UTOPIO

Tijela Slađane (50) i Časlava (57) Anđelković nađena su u bunaru u selu Stragari kod Trstenika 12. decembra prošle godine. Tužilaštvo ispituje odgovornost vlasnika bunara.

Bračni par Slađana (50) i Časlav Anđelković (57) nastradali su tako što su se udavili u bunaru u selu Stragari kod Trstenika, gdje su 12. decembra prošle godine nađena njihova tela. Obdukcija tijela supružnika zatražena je poslije uviđaja, kako bi se utvrdilo pod kojim okolnostima su nastradali.

– U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, iz obdukcionog zapisnika proizlazi da je kod supružnika smrt bila nasilna i da je nastupila neposredno uslijed utopljenja – navodi, za “Novosti“, dr Bratislav Petrović, javni tužilac iz VJT Kruševac.

Pogibija Slađane i Časlava duboko je potresla javnost i zbog sudbine njihovog četvorogodišnjeg sina S. A., koji je nađen uplakan i smrznut u porodičnoj kući u susjednom selu Poljna, četiri dana nakon što su ga ostavili roditelji.

Ovaj slučaj istražuje i Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku.

Foto: RAS Srbija– U toku su dokazne radnje radi utvrđivanja da li se eventualno u konkretnom slučaju, u radnjama zasada nepoznatog lica, mogu steći obilježja krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 Krivičnog zakonika – kaže, za “Novosti”, Slavica Staničić, zamjenik javnog tužioca OJT u Trsteniku. – Zatraženo je da se utvrdi ko je vlasnik parcele na kojoj se nalazi bunar, koja lica su koristila taj bunar i da li je i kako taj bunar bio obezbijeđen.

Dječak je trenutno pod starateljstvom države, odnosno Centra za socijalni rad. Već mjesec dana je u hraniteljskoj porodici. Ponovo je krenuo u obdanište, gdje dobro napreduje. Stručnjaci ga prate kako bi se utvrdilo koliko su dani koje je u hladnoj kući proveo sam, jedući hljeb, ostavili traga na duši dječaka.

Podsjećamo, tela Časlava i Slađane pronađena su krajem prošle godine u bunaru u selu Poljine kod Trstenika. Njihov četvorogodišnji sin pronađen je u porodičnom domu sam i gladan. Nesrećni dječak proveo je u kući četiri dana sam, bez grijanja, jedući ono što je sam pronašao, sve dok komšije nisu čule njegov plač i pronašle ga.

Njihova beživotna tijela pronađena su u bunaru a sumnja se da su krali kupus sa njive kada su upali u bunar koji služi za zalivanje bašte.

(Novosti.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *